Vindueslister der passer til vinduet, om som holder tæt

Se vindueslister her.

Vi benytter lister til rigtig mange ting rundt omkring i vores bolig. I mange tilfælde er det for, at vi kan få en ekstra finish på vores projekter. Altså for, at det kommer til at se bedre ud. Dog kan lister være til for langt mere end blot udseendet. I visse tilfælde spiler listerne en stor rolle, hvad angår det praktiske, og er dermed stort set uundværlige.

Dette gælder eksempelvis, når du skal have lister på dine vinduer. Her kan listerne være en fordel for langt mere end blot udseendet, hvis ellers du vælger de rigtige modeller til netop dine vinduer.

Vindueslister der holder tæt

Selvom mange lister er til for syns skyld og for at være prikken over i’et på værket, er modellerne til vinduer langt mere end blot pynt. Lister på vinduet gør, at selve glasset slutter helt tæt til rammen på vinduet. Dette gør godt for mange ting. På den måde undgår man blandt andet, at både vand og støv kommer inden døre, da listerne sidder helt tæt, så ingen af delene slipper igennem.

Spar penge i længden

Se vindueslister her.
De rette typer vinduetlister gør ligeledes, at vinduerne isolerer optimalt. Det vil altså sige, at kulden ikke slipper ind i din bolig, og at varmen ikke slipper ud. Dette gør ikke blot, at du ikke begynder at fryse, men kan være en stor besparing for dig rent økonomisk. Varme ud ad vinduet er det samme som penge ud ad vinduet, og det kan derfor betale sig at få sat lister på vinduerne så hurtigt som muligt. På den måde slipper du for at betale for varme, der siver direkte ud gennem revnerne i vinduet.

Finde den rette liste til netop dit vindue

Vindueslister findes i alverdens udgaver uanset typen eller størrelsen af vinduer, du har. I alle tilfælde kan det være en fordel at købe modeller, der er lavet i enten gummi eller silikone. Disse materialer gør, at glasset kan slutte helt tæt til rammen, så sammensætningen bliver så tæt som muligt.

Ydermere er det muligt at få vinduesliter i både forskellige størrelser og farver. Har du lidt ekstra sans for detaljen, ønsker du måske, at listerne passer til vinduerne farvemæssigt. Her kan du være heldig at finde modeller, der passer til netop den farve, din vinduesramme har, så ikke den bliver et synliggjort element i vinduet, men bliver helt og aldeles ubemærket.

Slip for at udskifte hele vinduet

Der findes en hel del boliger, der er dårligt isolerede. Dette er især de ældre boliger, der ikke blev bygget med henblik på at holde på energi og varme. Men blot fordi du har et hus eller en lejlighed med gamle vinduer, er det ikke ensbetydende med, du behøver få udskiftet samtlige ruder.

I mange tilfælde kan du putte lister på de ældre vinduer, så de bliver væsentligt mere isolerende. På den måde slipper du for at betale for helt nye vinduer, men kan nøjes med at betale for et par vindueslister, der kan påsættes.

Se vindueslister her.

Dmitry