Om gummikantlister og alle de fordele der følger med

Se gummikantlister her.

Kantlister kan være af gummi eller PVC og fås i mange størrelser. I kantlisten er der indlejret et fleksibelt stålindlæg, der gør, at kantlisten holder sig stiv. Dette sørger også for, at listen sidder godt fast på det emne, man sætter den på. Her får du de informationer, der er nødvendige for at vide, om kantlister passer til lige dit projekt.

Gummikantlister har mange formål i hjemmet

Gummikantlister er mange steder i huset. De findes i døre, vinduer, ovne, køleskabe med mere. Det er ikke lige en ting, man lægger mærke til med det samme, men kantlister er en strengt nødvendig ting, for at dit hus er beboeligt, da de bidrager med en forbedring af indeklimaet. De sørger for, at dit hus er tæt, uden at du får problemer med fugt og svamp indenfor.

Kantlister har flere formål. De fungerer som en flot finish, der runder dit gør-det-selv projekt af, og hvis du vælger en model med en boble på siden eller på toppen, som du kender fra bildøren, fungerer de som tætningslister. Tætningslister er med til at spare på varmen. De giver derfor ikke bare et flottere udseende, men bidrager også med økonomiske fordele og besparelser.

Kantlister øger også sikkerheden, idet de beskytter mod skarpe kanter og hjørner.

En af de helt store fordele ved gummikantlister er, at de er elastiske og derved nemme at bøje og forme. En stor fordel ved gummi er, at de bibeholder deres form i lang tid. Hvis du vil nyde gummikantlisternes fulde potentiale, er det en god idé at vedligeholde det med jævne mellemrum.

Se gummikantlister her.

Sådan vedligeholder du dine nye gummikantlister

Med de mange fordele kantlister har, er det også vigtigt at vide, hvordan man vedligeholder dem. Du kan nemlig risikere, at dine kantlister bliver tørre i løbet af sommeren, hvilket vil forårsage, at de suger vand over vinteren. De kan fryse til, og det vil medføre at døre fryser fast og er sværere at åbne. Alt dette kan ende i, at du kommer til at ødelægge gummilisterne helt og derfor må købe og installere nye gummi kantlister.

For at vedligeholde dine gummi kantlister bedst kommer her et par tips;

  • Hvis du ønsker kun at skulle tage dig af dine kantlister én gang om året, er det bedste tidspunkt for dette foråret.
  • Aftør gummikantlister med en klud, der er fugtig af lunken vand.
  • Hvis kantlisterne er meget beskidte, kan de renses med opvaskemiddel og en fugtig klud.
  • Lad listerne tørre i 5-10 minutter, inden du forsætter til næste trin.
  • Påfør silikone på de aftørrede kantlister. Det er lige meget, om det er med stift, pensel eller spray. Påfør kun et tyndt lag, indtil listerne ikke længere suger det til sig.
  • I tilfælde af overskydende silikone kan dette nemt tørres af med en klud.

Det tager ikke lang tid eller mange penge at vedligeholde dine gummikantlister, tværtimod sparer du en masse penge og en masse besvær ved at bruge 15 minutter på dette. Dog vil alle gummilister på et tidspunkt blive grimme, og der er der ikke andet at gøre end at skifte dem ud med nogle nye.

Se gummikantlister her.

Dmitry