Liste til brusekabiner – Hold vandet inde i brusekabinet

Se liste til brusekabiner her.

Der er ikke noget mere dødsygt end at skulle gøre badeværelset rent. Og skal man gøre det hver gang, man har været i bad, kan det hurtigt blive trættende. Ved at købe liste til brusekabinen kan du undgå, at hele badeværelset bliver sjasket til, hver gang du har været i bad.

Der findes heldigvis et væld af forskellige modeller, uanset typen af kabine du har.

Hold brusekabinen tæt med lister i kanterne

Når man tager et bad under den varme bruser, kan vandet let komme til at sprøjte til alle sider. Vi har derfor brusekabiner, så vi undgår, at der pludselig er vand op ned at samtlige vægge på badeværelset, og alt andet pludselig er sjask vådt. Dog er brusekabinen ikke til den store hjælp, hvis ikke den holder tæt.

Netop derfor bør der købes liste til brusekabinen. Disse gør, at blandt andet lågerne i kabinen slutter tæt, således at der ikke kommer vand ud gennem diverse revner, men vandet holder sig inde i kabinen.

Minimer skader og spar penge i længden

Har man ikke lister til at tætne i brusekabinen, kan dette føre til langt værre ting end blot irritationen ved et vådt badeværelse, der skal tørres op.

Vandet kan i værste tilfælde føre til vandskader, hvis det ophober sig steder, hvor det ikke er meningen, det skal ophobe sig. Ydermere kan vandet føre til både mug og svamp, da det skaber fugt, hvis ikke det får lov at blive i brusekabinen eller løbe ud i afløbet.

I værste tilfælde kan alle disse typer af skader ende med at blive dyr omgang at få repareret. Her vil det altid være langt billigere at købe et sæt lister og påsætte, inden skaden er sket.

Se liste til brusekabiner her.

Vær bevidst om de rette materialer

Lister bruges i mange sammenhænde, men netop med brusekabiner er det vigtigt, du får fat på de rigtige modeller, da de ikke blot er til for udseendets skyld. Køber du liste til brusekabinen i hård plast eller metal, kan disse ikke nødvendigvis slutte tæt nok til, at vandet bliver inde i kabinen.

Derfor er det vigtigt, du får fat på modeller, der er lavet i enten blød gummi eller silikone. Disse materialer er formbare og kan derfor slutte helt tæt, når to lister trykkes mod hinanden, så vandet ikke kan slippe ud mellem dem.

Vælg de rigtige modeller til dig

Listerne til brusekabiner fås i både flere længder og tykkelser, så de kan passe til stort set alle typer og størrelser af kabiner. Mange af dem fås ligeledes i metermål, så du selv kan klippe og skære til, så de passer til netop din kabine.

Ligeledes skal du være opmærksom på forskellige typer af lister, når det kommer til opsætning. Nogle af dem til brusekabiner fås med klister på bagsiden, så de er lige til at sætte på. Dette findes dog ikke på alle modellerne. Køber du modeller uden klister på bagsiden, er det vigtigt, du køber lister ved siden af, der er lavet til formålet, så listerne bliver siddende, selvom de er i kontakt med vand.

Se liste til brusekabiner her.

Dmitry