Rørprop – Beskyt dine gulve og gulvtæpper

Se rørprop her.

Rørpropper bruges både i industrien og i private hjem, når man gerne vil beskytte gulvet. Der findes mange forskellige typer rørpropper i flere forskellige størrelser og former, og det er vigtigt, at man køber den rigtige prop, hvis man vil have det bedste resultat.

Hvad er en rørprop?

Det kan godt være, at man ikke lige ser dem som det første, men der bruges rørpropper rigtig mange steder, men man lægger sjældent mærke til dem. Det er dog også meningen, at de helst ikke skal ses, men blot lave en flot afslutning på et rørprodukt. De bruges blandt andet til stoleben og møbler, hvor man har stålprofiler runde rør eller firkantede rør.

De fleste propper til rør er i sort eller krom plast, men hvis man bestiller et større antal propper, kan man som regel godt få dem i andre farver.

Fordelene ved rørpropper

Fordelen ved at bruge rørpropper til eksempelvis stoleben, er at man passer på gulvet. Hvis et stoleben eller et andet møbelben er i stål, kan det nemt komme til at ridse et trægulv. Det samme er gældende ved borde, sofaer eller alle mulige andre møbler, der har skarpe kanter på benene. Derfor sætter man en prop for enden af benet, så man beskytter gulvet mod ridser eller huller. Udover at passe på at gulvet ikke bliver ridset, kan rørpropper også sikre, at man lettere kan flytte på møblerne, da de glider lettere hen over gulvet.

Se rørprop her.

Propperne til rør kan også anvendes i private hjem. Har man et stoleben, bordben og så videre kan en rørprop beskytte dit gulv. Trægulve bliver ikke ridsede, og gulvtæpper bliver beskyttet.

Typer af rørpropper

Rørpropper kan både købes enkeltvis eller i mindre eller større pakker. Det er for det meste den bedste løsning økonomisk at købe dem som pakkeløsninger, det er også meget sjældent, at man kun skal bruge en enkelt. Samtidig har man muligheden for at skifte propperne ud, hvis de bliver slidte.

Rørpropper kan købes i mange størrelser og former. Der er firkantede, runde, ovale og aflange varianter. Nogle rørpropper går længere op på benet, og andre har riller, så de sidder bedre fast på røret. Når man skal købe propper til rør, er det vigtigt, at man køber i den rigtige størrelse, så de sidder bedst. Derfor kan man med fordel måle det rør eller ben, som proppen skal sidde på, så man får de rigtige mm mål.

Køber man dem online, kan man læse, hvor mange mm proppen er, samt hvilket materiale den er lavet i. Man kan også læse godstykkelsen, og derved finde den rigtige prop. Har man et meget tungt møbel, er det vigtigt, at proppen har en god godstykkelse.

Endepropper

En anden form for rørpropper, også kaldet en endeprop, er en prop, man kan sætte på enden af et rør, der er skarbt. Hvis enden af et rør eller et ben stikker ud i rummet, kan det være en rigtig god ide at sætte en endeprop på, sådan at man ikke river sig eller slår sig, når man går forbi.

Se rørprop her.

Dmitry