Gummistropper – til presenninger, trailere og andre praktiske formål

Se gummistropper her.

Det er snart forår, og med foråret kommer en masse udendørs aktiviteter, der kræver, at man har styr på tingene – og det er her gummistropperne kommer ind i billedet, uanset om man skal have fæstnet et telt, en presenning over et eller andet i haven eller transportere affald til genbrugspladsen på en trailer.

Af konkrete fordele ved gummistropper kan nævnes følgende:

  • Kan monteres nærmest alle steder, hvor der er noget at fæstne den til
  • Fleksible i brug, kan bøjes, vendes og bukkes
  • Produceret i materialer, der tåler alle slags vejr.

Gummistropper fremstilles normalt af to forskellige materialer, EPDM- eller naturgummi, hvor hver type har hver sine fordele og ulemper, og dermed også forskellig pris. Et konkret eksempel på forskelle i produkterne er, at en gummistrop i naturgummi som regel er den billigste, men stadig har en god elastisk evne, hvor en EPDM-strop har en fantastisk modstandsdygtighed over for vind og vejr, men til gengæld koster lidt mere. Hvilket produkt, du køber, vil afhænge af, hvad den skal bruges til. Den mest gængse type i brug er gummistropper af naturgummi, fordi de er så elastiske. Men hvis stroppen skal sidde udenfor, og for eksempel fastholde noget over længere tid, så vil EPDM være det bedre valg, fordi den alt andet lige vil holde længere. Derfor vil det bedste råd være at vælge produkt efter formål. De føres i både sort og hvid.

Se gummistropper her.

Gummistropper – til ethvert formål

Hvis din nuværende trailer trænger til en overhaling, måske i form af et sæt nye stropper til at holde trailerpresenningen på plads, så er der stropper til enhver slags trailer eller presenning.

Umiddelbart er der nærmest ingen begrænsninger i brugen af gummistropper i dagligdagen – hvis man for eksempel skal have fastgjort gods af enhver art, og det gælder også, hvis man har en cykeltrailer.

Eller hvis man har en dør, der skal holdes åben i begrænset tid, så kan det lade sig gøre at udnytte stropperne midlertidigt.

Gummistropper – de forskellige varianter

T-modellen – nok den mest kendte og mest alsidige i brug, hvor navnet stammer fra stroppens form med et hoved, der er formet som et ”T”, og selve kroppen er formet med huller i til at placere hovedet igennem.

Med en samlet max-længde på op til 370 mm er der rigeligt med spillerum til at fastspænde både store og små ting.

Den ovale gummistrop er en lidt anden støbning, den kan fås både med og uden S-krog og er mere til den ”direkte” fæstning af ting i en form for knob-formet anordning.

Den originale Horda-strop, den originale lavet i specielt vejrbestandigt materiale til den kræsne kender, kommer i en rulle, så du ikke løber tør.

Ud over stropperne er der knopper til at fæstne dem på traileren, de kan nemlig også godt blive slidte med tiden og kan trænge til udskiftning.

Bliv klar til den lyse tid

Lige om lidt er det sommer, så få klargjort din trailer, efterset din cykel, se efter om stroppen, der holder døren til dit drivhus eller skur, stadig er frisk, få klargjort haven og ryddet op – og find ud af, om du mangler stropper rundt omkring, så du kan blive klar til sommer.

Se gummistropper her.

Dmitry