Børstelister – En nem og billig måde at skabe større komfort og reducere varmeforbrug på

Se boerstelister her.

Det er vinter, og der er koldt, varmeforbruget er højt – og ikke ligefrem billigt, men der er håb forude, og det uden at skulle bruge adskillige tusinde kroner på en total renovering.

Af konkrete fordele ved børstelister kan nævnes følgende:

  • Kan monteres nærmest alle steder hvor der åbnes og lukkes ofte
  • Fleksible i brug, de kan bøjes
  • Produceret i materialer, der tåler alle slags vejr.

I tidernes morgen blev listerne opfundet til tætning mod snavs og lyd på døre og porte, men anvendelsesområdet er blevet kraftigt udvidet siden da, fordi det har været nemt at gennemskue, hvor det ellers gav mening at montere, for eksempel på steder hvor kulde og vind ellers hurtigt ville få overtaget, for ikke at tale om at de er særdeles velegnede på steder, hvor der normalt opstår friktion – og dermed slid – på installationer.

Børstelisterne leveres i europæisk kvalitet, så der garanteres et holdbart produkt helt igennem.

Børstelister skaber god tætning

Børstelister giver en god tætning under døre, skydedøre, vinduer, garageporte, og porte i almindelighed. Alle steder hvor der åbnes og lukkes tit og ofte kalder næsten på en børsteliste, og det er noget der gælder for både private og erhverv, netop fordi listerne er så fleksible i både mål og beskaffenhed.

Af andre konkrete steder man kan forestille sig at anvende dem kunne være – fx ved døren/porten ind til værkstedet, ved porten ind til lageret, forskellige steder i sommerhuse af ældre dato, ved skure og endda drivhuset.

Se boerstelister her.

De kan leveres i mål op til 3 meter, som dog bliver leveret med lastvogn, hvor de mindre bliver leveret med post – og de fås i 2 forskellige modeller: En H-model, som har en lodret flade til montering og en F-model, som har en 90 grader vinklet flade til montering.

Børstelister – i en række forskellige farver

Uanset hvilken farve din nuværende dør, vindue eller port har, så kan børstelister leveres i en passende farve, så det kommer til at se naturligt ud, men man kan i alle tilfælde få en i neutral aluminium.

Det kunne også tænkes, at man gerne ville have en liste i en farve, der er en kontrast til den eksisterende, så kanten af for eksempel porten bliver mere synlig. Alt kan lade sig gøre.

Nem montage af børstelister

Uanset om man er garvet håndværker eller novice udi gør det selv, så er børstelister relativt nemme at arbejde med. Flere af dem kommer som selvklæbende og kan dermed monteres på ind- og udvendige døre lige så nemt som en almindelig tætningsliste.

De større lister giver det ingen mening at gøre selvklæbende, men de kommer med skruehuller, så de kan monteres ved at skrue dem direkte op i en port eller en dør.

Et andet godt råd kan være at montere børstelister på mundstykket på støvsugeren, så man slipper for de her grimme, mørke streger på vægge og paneler, men reelt er det kun fantasien der sætter grænser.

Se boerstelister her.

Dmitry