Gummiliste til brusekabine

Sikring af kanten i brusekabinen med plast eller silikonelister er et absolut must. Men kvaliteten af disse er afgørende hvis man vil undgå svamp og mug eller værre endnu vandlækager. Her kan du læse om de forskellige type gummilister til brusekabiner, så du er rustet inden du køber.

Den bedste sikkerhed mod lækage

Det kan blive en rigtig dyr fornøjelse, hvis vandet i brusekabinen ikke holdes i brusekabinen. Hvis det løber ud på gulvet kan det give vandskader og det er dyrt at få repareret. Derfor kan det bedre svare sig at investere i gummilister i en god kvalitet så man er langtidssikret at kunne gå i bad, helt uden bekymring for om vandet bliver i kabinen.

Fås med klister

Gummilister til brusekabinen fås i flere forskellige størrelser og tykkelser men det vigtigste at holde øje med, er om der er klister på bagsiden. Hvis ikke gummilisten klistre skal man ud og have fat i klister ved siden af og det er ofte ret dyrt.

Tør overfladen af først

Når gummilisten skal sættes fast i brusekabinen er det vigtigt at der er helt tørt og rent. Hvis listen skal udskifte en gammel gummiliste eller silikone, skal man sørge for at få stået så meget væk som muligt af den gamle liste. Brug en flad spartel til at skrabe silikonen væk. Hvis det er en gammel gummiliste der sidder fast skal den skæres væk. Pas på med kun at skære i gummilisten og ikke i selve brusekabinen. Når alle rester fra tidligere sikring er væk er det muligt at sætte den nye gummiliste på.

Opvarm før du sætter på

Gummilisten er lettest at sætte fast hvis den er i stuetemperatur. Man kan også opvarme den i kogende vand, for at blødgøre gummiet. Herefter klemmes listen flad mellem pege og tommelfinger og klemmes forsigtigt ned i mellemrummet i kanten af brusekabinen. Det er vigtigt at trykke godt til for at slutte helt til. Gummilisten vil herefter udvide sig og slutte til så intet vand kan løbe ud. Til kan man spraye med en gang silikone og tørre efter med en tør klud.

En gummiliste i brusekabinen sikrer en helt tætsluttet kabine der holder tæt i mange år. Den er desuden let at rengøre.

admin