Trappelister – Lad trapperne få et nyt og moderne look

Se trappelister her.

I dag bor mange mennesker i boliger med trappe, og efter nogle år så kan trappen godt være slidt, hvis man ikke beskytter den.

For at øge sikkerheden på din trappe, kan du benytte dig af trappelister. Dette gør din trappe mere skridsikker, og mindsker altså risikoen for, at du, din familie eller dine gæster skulle falde.

Da der findes mange forskellige trappelister, skal man finde dem, der passer til ens behov. De mest populære trappelister er lavet af aluminium. De er de mest populære, da de er mere holdbare end trælister, de er nemmere at rengøre, og desuden har de et mere moderne udseende.

Få det helt rigtige finish på dine trapper

Med den rigtige liste kan du give dit gør-det-selv projekt den perfekte finish. Der findes mange forskellige lister alt efter hvilke projekt, du har valgt at gå i gang med.

Trappelister kan hjælpe dig med at give den helt rigtige finish, da selv de mindste detaljer gør meget for det samlede billede.

Med de rigtige lister kan du skjule samlinger og fuger samt, at du kan bruge dem til at skjule samlinger på gulv og loft. Listerne er samtidig med til at forebygge, at skidt ikke sætter sig fast i revner og sprækker.

Der findes lister til mange ting. Der findes for eksempel fodlister, der både gøre det flottere for øjet og nemmere for dig, når det kommer til rengøring. Ovenikøbet beskytter fodlisterne væggen mod de slag, den skulle få over tiden.

Hvilke materialer skal man vælge?

Når man vælger lister, findes de i mange forskellige træsorter, og hvilke du skal vælge, kommer meget an på smag og behag.

Der findes både forskellige træsorter og flere plasttyper. Til fodlister er fyrretræ det mest almindelige. Det er både billigt og nemt at behandle. Tænk også på, hvilket gulv du skal sammensætte fodlisterne med. Det kan give et pænere samlet billede, hvis du vælger samme slags træ frem for at vælge forskellige typer.

Se trappelister her.

Hvilke type liste skal man vælge?

Der findes flere forskellige typer lister, blandt andet kan der nævnes:

  • Hulkehllister: Disse giver en flot samling til et indvendigt hjørne typisk på bordplader eller som en afslutning mellem bord og væg.
  • Skyggelister: Der kan bruges mellem overgangen fra loft til væg.
  • Fejelister: Disse monteres langs et dørtrin eller som afslutning.
  • Skurelister: Ligesom fejelisten anvendes skurelisten, så der ikke bliver en synlig afstand mellem selve fodlisten og gulv og samler derfor projektet på en god måde.

Hvordan sætter man trappelister op?

Sørg for, at du har målene korrekt. Mål hellere to gange end at få den forkerte længde liste med hjem. På den måde kan man også nemt danne sig et overblik over, hvor stor en mængde af lister, man skal bruge til sit projekt.

Alt i alt giver lister en rigtig flot finish, og dit gør-det-selv-projekt vil være meget mere tilfredsstillende. Du vil i fremtiden finde på flere måder at sætte dit præg på dit hjem.

Listerne købes i forskellige byggemarkeder, eller du kan købe dem på nettet. Desuden henvises til forskellige hjemmesider med gode råd og vejledning.
Se trappelister her.

Dmitry