En guide til gummifliser

Se gummifliser her.

Gummifliser er et fuldstændig perfekt valg, hvis du har et ønske om at lægge et blødere underlag. Dette kunne for eksempel være omkring et sted, hvor dine børn leger – under gyngestativet eller legetårnet eller omkring trampolinen. Med gummifliser kan du sikre dig, at ungerne ikke slår sig på en stenhård flisebelægning, hvis de skvatter ned, og at de dermed hurtigt kan komme op igen og lege videre.

Gummifliser sælges især til kommuner og andre, der skal håndtere store udendørsområder, eller virksomheder, der beskæftiger sig med fitness. Det betyder dog ikke, at du som privatperson bør holde dig fra det. Du kan sagtens købe fliserne til dit eget hus eller have, du skal bare lige have styr på et par detaljer.

Vigtigheden af tykkelse

Skal du netop bruge gummifliser til at sikre børnenes legeområde, er det ekstremt vigtigt, at du vælger fliser, som har den rigtige tykkelse. Ikke alle fliser er lige bløde, så du skal vælge nogen med en tykkelse, der passer til den mulige faldhøjde. Hvis du for eksempel skal bruge gummifliser omkring en vippe, behøver de ikke at være lige så tykke, som hvis du skal bruge dem omkring et højt legetårn. Jo længere barnet kan falde ned, jo tykkere skal de være.

Du kan som regel se, hvilken faldhøjde forskellige produkter egner sig godt til under deres varebeskrivelse.

Se gummifliser her.

Er det virkelig kun for børnenes skyld?

Nej, selvfølgelig ikke. Gummifliser kan bruges til mange andre ting end til legepladsen. Du kan bruge dem omkring en pool – igen: Af hensyn til generel sikkerhed – eller du kan bruge dem, hvis du for eksempel har dit eget lille fitnessrum i huset. Her kan blødt gummigulv hjælpe med at gøre træningen mere behagelig, hvis du skal ligge ned og lave mavebøjninger eller laver øvelser, hvor du kan risikere at falde et stykke.

Og så er det selvfølgelig også bare generelt mere behageligt for fødderne at gå på et blødt underlag frem for et hårdt, så det kan være godt at bruge gummifliser til terrassen eller udestuen.

De er dermed ikke kun nyttige udendørs, men også indendørs.

Er gummifliser miljøvenlige?

Gummifliser produceres naturligvis af mange forskellige firmaer, så hvis du ønsker at vælge noget, der ikke har alt for meget forurening i bagagen, kan det være en god idé at læse diverse salgsbeskrivelser ekstra grundigt og måske tjekke hjemmesiden for firmaet bag det udvalgte produkt.

Hos nogle webshops er der også krav om, at fliserne skal være produceret i et miljøvenligt materiale, der ikke er skadeligt for naturen. Det er også muligt at finde shops, der støtter miljøvenlig pakning, så det også giver mindre forurening at få en pakke med fliser sendt hjem til dig.

Hvor kan du købe gummifliser?

Online er som regel det sikre svar her. Naturligvis kan gummigulve og -fliser også findes i butikker, som for eksempel Silvan og Bauhaus, men ikke nødvendigvis i alle. Med hensyn til dette produkt er det betydeligt smartere at søge på internettet, hvor du kan danne dig et overblik over udbuddet og sammenligne priser. På den måde kan du sikre dig selv så billige gummifliser som muligt.

Se gummifliser her.

Dmitry