Glaslister med gummi til vinduer – Sådan får du et ordentligt isoleret vindue

Se glaslister med gummi til vinduer her.

Lister benyttes i mange sammenhænge. Dette til både gulve, lofter og døre, for både syns skyld, men ofte også af praktiske årsager. Når det kommer til vinduer, er der uden tvivl flere fordele ved at at købe lister. Her er de både med til at give et ekstra finish på vinduet, men er i lige så høj grad til for, at vinduet isolerer væsentligt bedre.

Få topisolering med gummi på dine glaslister

Når man skal have monteret et vindue, kan det sjældent blot proppes direkte i rammen. I så fald kan du i hvert fald hurtigt ende med at få et utæt vindue eller dårlig isolering. Glaslister med gummi benyttes derfor typisk, så glasset kan holdes bedre fast i selve vinduet, og for at sørge for, at vinduet tætner med vinduesrammen.

En glasliste er så at sige en lille del, der har stor betydning for fastgørelsen af dit vindue og er derfor uhyre vigtig, hvis du skal have monteret nye vinduer, hvad end det er dig selv eller professionelle hænder, der skal kaste sig over projektet.

Mange fordele når du benytter glaslister med gummi

Se glaslister med gummi til vinduer her.
Lister benyttes som nævnt i mange forskellige sammenhænge og kan derfor også fås i et utal af forskellige variationer. Dog er det langt fra alle listetyper, der kan benyttes til vinduer. Glaslister med gummi er af mange grunde den rette løsning, når du skal have monteret et nyt vindue:

  • Listen sørger for, at glasset sidder ordentligt fast.
  • Listen tætner vinduet, så hverken vand, støv eller vind slipper ind.
  • Listerne og gummien fås i flere farver, der passer til dit vindue.
  • Listerne giver et enkelt look og en pæn tætslutning.

Selvom listerne skal benyttes til alle vinduerne i boligen, er dette oftest en lille streg i regningen, da gummilister til vinduer ikke koster det vide ud af øjnene.

Ofte fås disse i metermål, så du kan købe det antal meter af gangen, du har behov for, og derefter selv skære dem til, så de passer perfekt til den type vinduer, du skal have isat.

Spar penge i det lange løb

Hvis man ikke i forvejen har gummilister på sine vinduer, kan det være en god idé hurtigt at få dem monteret, da dette i længden kan spare dig penge. Grundet den gode isolering, er listerne med til at spare på energien i dit hjem. Ved ordentlig isolering på vinduerne undgår du nemlig, at unødig varme slipper ud, som jo er penge lige ud af vinduet.

Sans for detaljen

Vinduer – og specielt lister på vinduer – er noget, de færreste går op i eller bider mærke i. Dette er blot, indtil det pludselig ikke tager sig godt ud længere. Det er derfor vigtigt, at du fra start vælger lister, der passer til det glas og de vinduer, du har i din bolig. Af samme grund fås glaslister med gummi også i både forskellige farver samt forskellige tykkelser, så de kan matche dit vindue, uanset model eller størrelse på vinduet.

Se glaslister med gummi til vinduer her.

Dmitry