Gummiliste til køleskab

Et køleskab har rigtig lang levetid. Men den gummiliste, som sidder mellem dør og køleskab, har ikke altid lige så lang levetid. Den kan risikere at revne eller gå i stykker efter nogle års brug. Men heldigvis er den ofte let at udskifte. Her kan du blive klogere på hvordan sådan en gummiliste udskiftes, samt hvordan man sikrer sig at den nye gummiliste holder længere.

Hold gummilisten ved lige så holder den længere

For at sikre sig en altid pæn og ren gummiliste omkring køleskabet bør man, hver gang køleskabet rengøres, også rengøre hele gummilisten. Nede mellem listens lag kan der samle sig vand og snavs, der kan mugne og ødelægge gummiet. Det kan give en dårlig lugt i køleskabet og generelt give dårlig hygiejne der, hvor dine madvarer er. Derfor er det en god idé at rengøre ofte med varmt vand og sæbe. Efter endt rengøring bør man pudre listen med talkum for at undgå at gummiet klistre fast og revner.

Hvilken slags liste er der på dit køleskab?

Afhængig af hvilket køleskab man har, vil gummilisten omkring døren også være forskellig. Nogle gummilister sidder så godt fast at, hvis de går i stykker, er man nødt til at få udskiftet hele døren. Andre sidder fast med små skuer og så kan man selv udskifte den. Man kan se om gummilisten er sat fast med skuer ved at se under listen. Det er lettest at se i et hjørne.

Sådan udskiftes gummilisten

Hvis gummilisten skal udskiftes starter man i et hjørne med at fjerne skruerne. Efter at have løsnet alle skruer er det muligt at løsne døren så meget at gummilisten kan krænges af. Herefter vasker man overfladen, der hvor den gamle gummiliste sad fast. Sørg for at overfladen er helt tør, inden den nye liste sættes fast. Det er vigtigt at gummilisten slutter helt tæt. Kør to fingre langs hele kanten for at sikre at der ikke er luft bag gummilisten nogen steder.

Herefter vaskes den nye liste ren med vand og sæbe og pudres med talkum.

admin