Gummilister med u profil

Ved paneler og døre der skal beskyttes mod stød, hver gang de åbnes og lukkes, kan det være en fordel at installere u profil gummilister. U profil lister kan fås i PVC eller neopren gummi samt silikone og bruges generelt på steder, hvor man vil beskytte mod en kant.

U profil gummilister til alle behov

Afhængig af kanten man ønsker at beskytte eller afskærme mod, findes der en u profil gummiliste der vil passe til.
Gummilister kan også bruges til beskyttelse mod for eksempel vibrationer. Fordelen ved gummilister med u profil er nemlig at de, grundet de mange former og materialer, kan tilpasses de fleste hjørner og kanter. Det betyder også at de kan bruges til at udfylde mellemrum, for at skabe stabilitet, eller som støddæmpende fra eksempelvis motorvibrationer.

Med og uden børster

Gummilister i u profil fås i et utal af størrelser og former. De fås også med eller uden børste, der kan fungere som en ekstra beskyttelse. Man kender u profil lister med børste fra blandt andet rulletrapper, hvor børsten fungerer som beskyttende mod kanten af trappen.

Fås med og uden klister

De fleste u profil gummilister kan fås med selvklæbende bagside, så de hurtigt og nemt kan klistres på alle overflader. Men de kan også fås uden klister og i blødt materiale, så de ved hjælp af tryk fra pege og tommelfinger kan klemmes sammen og mases ned i selv tynde revner eller mellemrum. Efterfølgende vil gummilisten udvide sig igen og sluttehelt tæt. Den helt tætte slutning kan derfor også bruge som sikkerhed mod vandlækage.

Bed om gode råd i byggemarkedet

I byggemarkeder vil man kunne få hjælp til at finde frem til hvilken u profil gummiliste der vil være mest funktionel. Uanset om behovet er beskyttelse mod en kant, tætslutning eller som beskyttelse mod vibrationer eller noget helt fjerde eller femte.

Beskyt med silikone

U profil gummilister er designet til at kunne opfylde de fleste behov inden for sikring, støddæmpning og beskyttelse. Uanset typen af gummi man vælger, vil materialet være resistent overfor både vind og vejr hvilket betyder at de også kan bruges udendørs. Her vil det blot være en fordel at huske og sikre gummilisten med et lag silikone, for ekstra beskyttelse. På den måde vil de holde tæt i mange år fremover.

admin