Gummiliste til dør

Vind og vejr slider på træ og med tiden betyder det at døre og vinduer i vores huse vil give sig lidt. Det kan give sprækker og utætheder. For at lappe dem, har du brug for en tætningsliste. En tætningsliste er en slags gummiliste, som kan bruges til at lappe utætheder, ved både døre og vinduer.

Gummilister til tætning af revner omkring døre og vinduer, er lavet af en særlig blød slags gummi, kaldet EPDM gummi. Det er så blødt, at det kan trykkes helt fladt mellem to fingre og dermed også trykkes helt ned i revner og sprækker. Samtidig er det vind og vejrresistent, så du kan bruge det både inde og ude.

Forskellige typer tætningslister

Det er muligt at købe tætningslister i flere forskellige størrelser, og med eller uden klister på bagsiden. Afhængig af dit behov, findes der en gummiliste til at dække skaden.

Hvis der blot er tale om en meget lille sprække omkring døren, vil en helt tynd stribe tætningsliste i ren cellegummi være det mest optimale valg. Det fås uden klister på bagsiden, men kan trykkes helt ned i sprækken uden problemer.

Leder man efter en hurtig og billig løsning, kan man alternativt vælge at lappe med naturgummi. Denne type gummi kan dog kun bruges inde døre, da det ikke er resistent overfor vand og anden udendørs påvirkning.

En god investering

Det er en fornuftig investering at sørge for at alle sprækker og revner er tætnet i hele huset. Ikke alene i forbindelse med salg og tilstandsrapport, men også som en sikring til sig selv for ikke at ødsle med varmen. Et utæt hus er langt dyrere at varme op, end et hus der er helt tæt og isoleret. Samtidig er det nemt og hurtigt at fikse selv og en langt billigere løsning end at udskifte dør- eller vindueskarmen.

Der findes udover tætningslister i gummi også tætningslister i aluminium eller hård plastic, som kan være funktionel at anvende udenpå de almindelige gummilister, for ekstra resistens og tætning.

Prismæssigt fås tætningslister i gummi fra omkring 65kr per meter, afhængig af materiale og tykkelse.

 

admin