Trækker det fra vinduerne? Invester i glasbånd til vinduer

Se glasbånd til vinduer her.

Glasbånd er en form for tætningslister, der hjælper dig med at holde kulden ude, når vinteren rammer og temperaturen falder.

Der sidder med garanti allerede en form for glasbånd eller lister på dine vinduer, men det betyder ikke nødvendigvis, at de hverken holder kulden ude eller varmen inde. Slidte eller beskadigede lister skal skiftes, for at du opnår den optimale isolering.

Hvad er fordelene ved glasbånd?

Der er mange grunde til, at du med jævne mellemrum skal tjekke og udskifte tætningslisterne på dine vinduer. Alt efter, hvor du bor, og hvor gammel boligen er, så kan der nemlig være store penge at spare på at udskifte dine glasbånd.

Fordelene:

  • Du slipper for træk og kolde gulve.
  • Du sparer på varmeregningen.
  • Du kan bedre holde en konstant temperatur indendørs, selv om den skifter udenfor.

Det handler altså i høj grad om at spare dig selv for kulde og høje varmeregninger, når du går dine vinduer efter og eventuelt udskifter de trætte lister med nye glasbånd.

Glasbånd er desuden en af de billigste og mest anvendte form for tætningsliste i dag og findes i flere forskellige tykkelser og former, alt efter hvor de skal bruges, samt hvor store mellemrummene, det trækker fra, er.

Se glasbånd til vinduer her.

Hvilket materiale skal dine glasbånd være lavet i?

Alle listerne er fremstillet i plast, men der er forskellige former for plast, der har hver deres fordele og derfor skal anvendes forskellige steder for at give det bedste resultat.

Skal dine lister sidde enten udenfor, eller så de kommer i længerevarende kontakt med vejr og vind, så skal du vælge glasbånd i EPDM, der er modstandsdygtig overfor klimaet, og ikke hverken revner eller smuldrer.

Det er vigtigt, at de lister, du vælger, er fleksible og har en form for stødabsorberende egenskab, så det ikke tager skade af, at vinduet eller døren åbnes og lukkes mange gange.

Lister til tætning findes ud over glasbånd også i silikone eller svampeskum, hvilket begge er dyrere løsninger. Forskellen er, at de to har en længere levetid, men koster mere, mens de klassiske glasbånd i EPDM er billigere, men ikke holder ligeså længe.

Hvordan købes glasbånd?

Som udgangspunkt køber du dine glasbånd i ruller. Du kan enten købe en rulle med et forpakket antal meter, eller du kan købe det løst i metermål, alt efter hvor meget du skal bruge.

Du kan med fordel undersøge lidt hjemmefra om, hvor bred og høj din liste skal være, for at den dækker helt og ikke stikker udenfor.

Når du skal måle højden på din tætningsliste er det vigtigt, at du måler præcist, for listen må ikke være for lav, da det ikke giver en tætsluttet lukning. Den må heller ikke være for høj, da det kan skabe vrid i døren eller vinduet, og du kan ende med at skulle skifte det hele.

Er du i tvivl, kan du altid søge råd der, hvor du skal køb dine glasbånd til vinduer, for de vil med sikkerhed gerne hjælpe og vejlede dig til det rigtige valg.

Se glasbånd til vinduer her.

Dmitry