Lim til gummi – Sådan køber du det rigtige

Se lim til gummi her.

Gummimateriale benyttes til alverdens ting. Det er et populært materiale, der stort set kan bruges til alt lige fra møbler, cykeldæk til elastikker og alt indimellem. På samme måde gælder for lim, at dette er et brugbart produkt. Lim kan sætte alle ting sammen og forbinde materialer. Du skal blot have den korrekte lim. Det afhænger af materialet, hvilken lim du skal købe, og derfor findes der også en særlig lim til gummi.

Hvilke lim kan jeg bruge til gummi?

Ligegyldigt hvad du skal sætte sammen, skal du finde den korrekte lim. Lim varierer, og den du bruger i billedkunst i folkeskolen, er ikke den samme, som du benytter til at lime hårdere og stærkere materiale sammen. Den lim, du bruger til gummi, er anderledes end den, du benytter til at lime eksempelvis papir sammen, og derfor skal du købe en særlig lim til gummi.

De mere stærke og professionelle lime varierer dog også. Her skal du holde for øje, hvilket gummiprodukt der skal sættes sammen og købe en lim, der passer til dette. Der findes en hurtiglim eller sekundlim, som størkner hurtigt, og dermed sidder materialet hurtigt sammen. På den måde skal du ikke bekymre dig om, at det glider fra hinanden igen. Derudover kan du købe særlig stærkt lim, der kan sætte selv de seje og besværlige genstanden sammen. Både hurtiglim og stærk lim er godt til gummi.

Lim kommer desuden i forskellige flasker og dåser. Lim til gummi skal derfor købes i den emballage, der er lettest at bruge til det, du skal lime sammen. Er det et stort gummiprodukt, kan lim købes i store dåser, og der er dermed nok lim til hele arbejdet. Er det omvendt blot en lille ting, der skal limes, kan det også købes i mindre flasker, der er lettere at håndtere. Endelig kan lim købes som spray, du hurtigt kan spraye over større arealer.

Det er dog ikke kun lim, der varierer. Der findes mange former for gummi. Selve materialet er det samme, et stærkt og elastisk produkt, men det benyttes til mange forskellige ting, og derfor skal limens styrke og evner også passe derefter. Lim kan bruges til at lappe revner eller på anden måde ødelagt gummi.

Se lim til gummi her.

Hvordan limes gummi?

Når du har fundet den korrekte lim, skal du også kunne benytte denne rigtigt. Der er enkelte ting at holde for øje, når du limer gummi.

  • Afprøv med en lille limprøve inden.
  • Øg hæfteevne med sandpapir eller acetone.
  • Hold øje med produktet efter.

Inden du limer, kan du med fordel tage en limprøve og lime et lille område, inden du benytter hele dåsen eller flasken. Når du er sikker på, at limen fungerer til gummimaterialet, er det en god idé, inden du limer, at øge hæfteevnen. Dette gøres ved at mattere med sandpapir eller affedte med acetone. Når du har afprøvet limen og øget hæfteevnen, kan du lime. Efterfølgende er det en god idé at holde øje med det limede produkt og sikre, at dette ikke går op igen.

Se lim til gummi her.

Dmitry