Hård gummiplade – Skal du vælge natur- eller SBR-gummi?

Se hård gummiplade her.

SBR eller styrenbutadiengummi er en syntetisk form for gummi, der deler rigtig mange af de egenskaber, vi kender fra natur gummi. Gummimåtterne i materialet er holdbare, strækbare og et fantastisk valg til mange formål.

Skal du vælge mellem SBR gummi og naturgummi er der klare fordele ved at vælge den syntetiske variant. Ikke alene er SBR gummi mere holdbart, det er også slidstærkt og formfast, når først det er behandlet.

Hvad er fordelene ved SBR gummi?

Det er ikke tilfældigt, at SBR gummie er en af de mest brugte former for syntetisk gummi, for det er et yderst sejt og modstandsdygtigt materiale, der har rigtig mange anvendelsesmuligheder.

Indenfor byggebranchen er det meget brugt i forbindelse med pakninger eller mellemlægning. Netop mellemlægning er denne form for gummi rigtig god til, fordi det er utroligt stødabsorberende og modstandsdygtigt overfor blandt andet slag.

I forhold til naturgummi er styrenbutadiengummi langt mere slidstærkt og holdbart, der giver det en klar fordel især i forbindelse med gulvbelægning og vibrationsdæmpende underlag.

Se hård gummiplade her.

Gummi til indendørsbrug

Der er store fordele ved SBR gummi, men der er også sammenhænge, hvor det giver bedre mening at vælge et andet produkt:

  • En SBR gummiplade er ikke modstandsdygtig særlig overfor vind og vejr og ting som regn, sol og ozon vil være med til at nedbrude strukturen i gummiet og føre til at det smuldrer. Her skal du i stedet kigge på et produkt som EPDM gummi.
  • På samme måde er SBR gummi ikke oliebestandig og anbefales derfor ikke i forbindelse med biler og andre køretøjer, hvor du i stedet kan kigge på en NBR gummimåtte.

Til indendørsbrug er SBR gummi til gengæld perfekt. Her har den muligheden for at leve op til og udnytte sine mange fordele og give dig et resultat, der holder og har den optimal funktion i forbindelse med både metal og tekstiler.

Hårdt, men samtidig elastisk

Med alle former for gummi måles hårdheden på den såkaldte Durometer Shore A som går fra 0 – 100 og måler, hvor hårdt produktet er. SBR gummi ligger et stykke over middel med en shore score på 65% og samtidig en elasticitet på 200%

Du får altså at yderst holdbart og stadig elastisk materiale, der giver dig muligheden for at arbejde med måtten og opnå et fir og en placering, der dækker dine behov til punkt og prikke. Skal du binde pladen til et underlag  er SBR desuden yderst god, når det kommer til alt fra metal til tekstil.

Samtidig spiller tykkelsen på gummipladen også en rolle i forhold til, hvor fremtrædende de forskellige egenskaber er.

Når du vælger en plade uden indlæg, betyder det, at du får det fulde udbytte af den elasticitet der er i den rene gummi, og derfor er materialet helt naturligt mere levende at arbejde med.

En SBR gummiplade findes også med trådindlæg, der sørger for at de bliver formfaste og ikke kan strække sig.

Du kan bruge gummipladerne til alle forme for afdækning, underlag og skridsikring eller tætning, men vær opmærksom på at vælge den rigtige tykkelse.

Se hård gummiplade her.

Dmitry