Gummilister til drivhus

Når man skal have samlet sit nye drivhus, skal man ruste sig med lidt tålmodighed. Det er ikke svært at samle det, men det tager lidt tid. Blandt andet skal man på alle aluminiumskanterne have monteret en gummiliste. Det er vigtigt fordi drivhuset på den måde slutter helt tæt. Uden en helt tæt slutning opnår man ikke det rigtige klima i sit drivhus.

Gummilister er bedre end silikone

Nogle vælger at anvende silikone til at slutte drivhuset tæt, men gummilister er mere resistente overfor vind og vejr og på sigt derfor en bedre investering. Med silikoneslutninger risikerer man at drivhuset ikke holder tæt efter blot et par år.

Gummilister til drivhus er lavet af blød gummi og samlet set skal man bruge omkring 100 meter. De fungerer som mellemled mellem glasdelene på drivhuset.

Det er vigtigt at være forsigtig når de enkelte glasdele skal samles, for at undgå at glasset går i stykker. Fremgangsmåden er som følger:

Sådan sættes gummilisterne på

For hvert glasstykke sættes gummilisten på fra midten og udefter. Den mest enkle måde er blot at gnide listen forsigtigt fast med tommelfingeren. Det kan være en fordel at være to personer til denne del af arbejdet. Én til at gnide listen på og en anden til at holde listen nede, da den let kan løsne sig.

I enderne skæres der et lille hul, hvor hjørnet kan sættes fast. Denne hæftning i hjørnerne betyder at gummiet lettere kan strækkes ud og dermed bliver det lettere at få aluminiumsprofilerne sat fast. Især hvis man først sprayer med en gang olie, eller brun sæbe, for at gøre gummien helt smidig. Bank herefter aluminiumsprofilerne på plads med en gummihammer.

Et par gode råd

Husk at sikre at glaslisterne passer til gummilisterne, ellers vil det være spildt arbejde at sætte gummilister på alle glasdele. Hvis man oplever at det er helt umuligt at få gummilisterne sat på, kan man alternativt lægge dem i kogende vand. Det blødgør gummiet og gør det lettere at sætte på.

God fornøjelse med samlingen af dit nye drivhus.

admin