Hård gummi – et langtidsholdbart og slidstærkt materiale

Se hård gummi her.

Gummi er et produkt, som kan være mere eller mindre hårdt. Men fælles for alle typer af gummi er, at materialet er meget slidstærkt. Desuden er der mange anvendelsesmuligheder for gummi. Især i industrien er gummi et uundværligt materiale.

Den hårde gummi

Fordelene ved den meget hårde gummi er, at den er både fast og skridsikker. Desuden er det tilpas blødt til, at man ikke tage skade ved at være i en pludselig nærkontakt med det.

Der findes mange gode produkter, som er lavet af hård gummi.

Ud over for eksempel bildæk, så findes der en masse andre produkter, som kan bruges både i industrien og til private formål, og som er lavet af hård gummi.

Hvilke produkter er lavet af hård gummi?

Gummi bliver for eksempel brugt til følgende:

  • Diverse lister
  • Bændelgardiner
  • Fenderlister
  • Måtter
  • Plader
  • Industrihjul
  • Fliser
  • Børstelister

Til disse brug er hård gummi helt uovertruffen.

I det hele taget er gummi et meget anvendeligt materiale til mange forskellige formål. Selv om det er et materiale, der har været kendt i mange år, og der siden er blevet opfundet andre, så er gummien aldrig gået ud af produktionen. Det er jo fordi, der stadig er steder, hvor ingen andre materialer er lige så gode.

Gummi er et langtidsholdbart materiale.

Se hård gummi her.

Kantlister af hård gummi

Kantlister er et godt eksempel på gummiets anvendelse. Her lægges en kerne af stål ind i gummiet, således at listen bliver endnu mere stiv og fast i formen.

Listerne anvendes til mange formål. Primært ses det på steder, hvor de skal dække over nogle meget skarpe kanter.

Når listerne af hård gummi fungerer som fenderlister, forhindrer de skader på båden, når den støder mod noget.

Kraftige børstelister er placeret under døre og skal kunne holde til at blive åbnet og lukket mange gange i løbet af en dag.

Bændelgardiner af hård gummi

En anden effektiv anvendelse af den ufleksible gummi/PVC er i bændelgardiner. Disse strimler hænger typisk ned foran det, som de skal beskytte. De er eminente til at holde på temperaturen og at holde lugtgener og støvgener ude.

De bruges typisk i fødevarebutikker, på slagterier, i stalde og lignende steder.

Gulvbelægning af hård gummi

Den hårde gummi egner sig særligt godt til diverse former for gulvbelægning. Det kan være i form af en gummimåtte. Den holder godt, og den ligger fast foran døren.

Det er også muligt at belægge et helt gulv eller dele af et gulv med gummi. Det kan være som fliser eller som plader. Pladerne bruges ofte i forbindelse med messer, hvor man skal stå op længe. Det kan også være som underlag i en gymnastik- eller fitness-sal.

Gummi er både solidt og blødt, og så er det tilmed skridsikkert.

Gummihjul

Hjul, der er lavet af hård gummi, er også både solide og bløde på en gang. Man kender dem fra for eksempel rulleskøjter, hvor hjulene desuden er stødabsorberende.

Også i industrien eller i virksomheder er gummihjul meget anvendt. De kører stabilt og blødt, og så er de nærmest lydløse. Især til rulleborde er de meget velegnede.

Se hård gummi her.

Dmitry